Tartalomjegyzék:

Arduino lépésszámláló: 3 lépés
Arduino lépésszámláló: 3 lépés

Videó: Arduino lépésszámláló: 3 lépés

Videó: Arduino lépésszámláló: 3 lépés
Videó: #3 - Az Arduino Nano 2024, Július
Anonim
Arduino lépésszámláló
Arduino lépésszámláló

Vandaag gaan mi váltás műszakban lépett Arduino.

Kellékek

Hiervoor heb je minimumal het volgende nodig:

1x 16x2 LCD

1x aethdx shake kapcsoló

1x Arduino Uno

1x 220 ohmos ellenállás

(Jumper) Kabels

1. lépés: Programozó

Programozó
Programozó

Het programozó van de stappenteller is het eenvoudigste gedeelte. Je begint met het importeren van de LiquidCrystal library and inervialgens inicialize for LCD: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

LiquidCrystal LCD (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 en 2 zijn voor de Register Select LCD de Read/Write van de LCD, deze zijn bij ons pin 12 en pin 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7, wij gebruikte hiervoor digital pins 2, 3, 4 és 5.

Vervolgens inicializáló je twee variabelen, een integer waarde voor de sensor and eger integer waarde voor het aantal stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

A beállítási nyilatkozatban je hoeveel rijen je wilt hebben, omdat deze LCD standaard een 16x2 is werken we dus ook met 16 kolommen en 2 rijen. Dit is het lcd.begin (16, 2) gedeelte, vervolgens kan je nog een vaste text erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken, dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

Ebben a hurokban ga je deklareren waar de variabel sensor op gebaseerd is, nameelijk aan de output pin van de shakeswitch, dit is bij ons A1 note: dit moet wel op een analoguge pin!

2. lépés: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Ez a kód klaar van kezdetben, vagy a potenciométerrel. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analoguge pin. Het moeilijkere gedeelte is LCD. Om te beginnen is het belangrijk dat je de pinheaders aan de LCD soldeert om los contact te voorkomen.

Zet een potentiometer (draaiknop) op het breadboard of sluit hem aan via jumpercables. Ez a háttérben vezetett LCD kijelző.

Nu het aansluiten zelf. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - Ground van potenciométer (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (feszültség a közös kollektorban) - De naam geeft het al weg, feszültség, deze moet op de 5 volt.

VU (hangerőegység) - Törölje a potenciométert (középső tű), állítsa be a kontrasztot a háttér -LED -el

RS (Register Select) - Nyissa meg a digitális tűt, és válassza ki a 12 -es opciót.

RW (Olvasás/Írás) - Működik

E (Engedélyezés) - Moet op een digitale pin, in ons geval staat die op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer digital pin, in ons geval is dat DP 2 t/m 5

LED - Ez a két LED rögzített. A linker LED anód, de a rechter LED kathode. A feszültségmentes anód le van szerelve 220 V -os ellenállással. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

3. lépés: Klaar

Klaar!
Klaar!
Klaar!
Klaar!

Ez még csak wat je hoeft te doen voor een werkende potenciométer in elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en door die direct on de de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Op de mini breadboard werkt die hetzelfde als de grotere variant. Vergeet dan wel niet om een rij over te latten voor de 5 volt aansluitingen.

Ajánlott: