Tartalomjegyzék:

Hue & Me: 7 lépés
Hue & Me: 7 lépés

Videó: Hue & Me: 7 lépés

Videó: Hue & Me: 7 lépés
Videó: Anna and the Barbies - 7 lépés (Official Lyric Video) 2024, Július
Anonim

A Hue & me az Ambilight és a reagens videók. Ez a projekt a Hogeschool van de Kunsten Utrecht épületében található. A Werkend tastbaar prototype die gebruikt maakt van Arduino and een interactie tussen gebruikers of een interactie tussen een gebruiker and een system realiseert.

Davey Verhoef - Játéktervezés - G & I1D.

Hitelek:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

1. lépés: Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

- Arduino

- Panelre szerelhető USB B naar Micro-B kábel

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2,1 mm DC csatlakozó

- 2,1 mm -es DC hordós jack (hüvely) - Panelre szerelhető

- Digitale RGB LED -szalag WS2812B - 30 LED - 1M

2. lépés: Bedrading

Bedrading
Bedrading

Laten we beginnen met de LED-strip te strippen zodat we de Data, GND és 5V pin apart van elkaar kunnen aansluiten op de Arduino. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan in pin.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de LED -szalag 2,1 mm -es DC cső jack (hüvely) - Panelre szerelhető.

Strip de Panel Mount USB B na Micro-B kábel envo ervoor dat je het stroom uit deze cable haalt zodat je alleen data doortuurt naar de Arduino.

3. lépés: Töltse le az Arduino kód tesztjét

Töltse le az Arduino kód tesztjét
Töltse le az Arduino kód tesztjét

Binnen dit project word zowel Arduino als Processing gebruikt. Ez a FastLED funkció az Arduino Libraries letölti a deze kódot. Wijzig op lijn 7 de hoeveelheid LEDs die je hebt en check lijn 47 om te checken of de goeie LED-strip is aangegeven. De strip die ik gebruik, gebruikt de WS2812B chipset és GRB színrend. Om je strip te kalibreren can je even kijken bij FastLED documentatie. Több mint 7 hónappal ezelőtt a szabványos szabályozás szerint a LED -ek hebt aangeschaft.

Als laatst heb je de Adafruit projekt kódjának feldolgozási összetevői. Voor het testen kan je de Colorwirl.pde openen. Vergeet niet weer even een aantal lijnen aan te utas; aantal LEDs op lijn 29 en serial device op lijn 44. Als de Arduino het enige COM apparaat is dat is aangesloten, dan moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, probeer dan Serial.list () [1]. Az alkalmazás tesztelése és beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-szalag.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat compatibel is met Adalight (zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

4. lépés: LED-szalag Solderen En Monteren Op Je Scherm

LED-szalag Solderen En Monteren Op Je Scherm
LED-szalag Solderen En Monteren Op Je Scherm

We gaan nu de LED-strip solderen en monteren op het scherm. Om het process hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

LET OP! Als je je LED-strip bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit is de richting die je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar soldeer +5V aan +5V, Din aan Din és GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - soldeer deze niet aan het begin van de strip!

5. lépés: Nogmaals Testen

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

Nu is het even kijken of al het soldeerwerk goed is gegaan. Indítsa el a színes örvénylést és kijk of alles werkt. Als je tevreden bent met je setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software.

6. lépés: Adalight konfigurálása

Adalight konfiguráló
Adalight konfiguráló

Elke egyedi LED világítás a szoftverben. Nyissa meg az Adalight.pde fájlt a feldolgozásban és a veranderben 87 hoeveel pixelben.

Ez a "LED -es információkhoz" kapcsolódó információ - ez a LED -ek riasztása és a LED -ek leírása. Elke LED szó gedefinieerd ajtó 3 szám:

- Monitor számoló (Dit is hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn).

- X coördinaten (0 a links als je het scherm voor je hebt).

- Y coördinaten (0 is de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankin heeft een tool geschreven die dit grotendeels voor jou doet. Ook heeft hij een fix geschreven voor szélesvásznú filmek.

Hagyja, hogy a je geen extra vesszővel zárójelben hebt staan.

7. lépés: Dőljön hátra és lazítson

Dőljön hátra és pihenjen
Dőljön hátra és pihenjen

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de 50 € een ambilight systeem gebouwd!

Ajánlott: